awapAWAP - Udruga za zaštitu divljih životinja osnovana je formalno u svibnju 2002. a nakon deset godina rada pokušaja da se uspostavi sistem pružanja pomoći upravo divljim životinjama kao jednoj od najugroženijih kategorija životinja

 

Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture u suradnji sa Udrugom za zaštitu životinja (AWAP) osnovala je Centar za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja u svrhu zaštite rijetkih i ugroženih vrsta.Centar je otvoren na svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada2003. godine.

Tko je Online

Prijatelji

ptice.net

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Harriet, kornjača sa Galapagosa
kornjace
Harriet, kornjača sa Galapagosa
Harriet, kornjača sa GalapagosaGodine 1992. sve što se znalo o Harriet je njena nedavna prošlost, odnosno gdje je provela zadnjih 40 godina svog života. Obzirom na morfološke karakteristike smatralo se da je ona kornjača iz Santa Cruza (Geochelone nigra porteri). U queensland park, Harriet je došla 1987. godine iz Fleays utočišta gdje je bila poznata kao čest lik u knjigama obzirom da je David Fleay bio pisac. No, kako je on našao Harriet?
Opširnije...
 
Međunarodna akcija za zaustavljanje ilegalnog lova na Malti
Akcije
BirdLife
BirdLife International poziva na potpisivanje peticije kojom se nastoji potaknuti vladu Malte na zabranu i zaustavljanje lova na zaštićene ptičje vrste...
Opširnije...
 
Puštanje ježića odhranjenih na dudu
Akcije
Puštanje ježića odhranjenih na dud
Puštanje ježića odhranjenih na dudu u Samoborskom  gorju. Mame ježice su bile pregažene na lokalnim cestama, zato oprez u prometu?!
Opširnije...
 
Uspostava hrvatsko-mađarskog prekograničnog Rezervata biosfere Mura - Drava – Dunav
Akcije
vatsko-mađarskog prekograničnog Rezervata biosfere Mura - Drava – Dunav
Barč, Mađarska 17 rujna 2009 – Vlade Hrvatske i Mađarske su danas potpisale  zajedničku izjavu o uspostavi hrvatsko-mađarskog prekograničnog Rezervata biosfere Mura - Drava – Dunav koji će zaštititi zajedničku biološku raznolikost duž ove tri rijeke. Ovo utvrđuje put za osnivanjem najvećeg zaštićenog riječnog područja u Europi.
Opširnije...
 
Ljetni radovi
Akcije
Ljetni radovi
I ovo ljeto bili smo  marljivi i iskoristili lijepo  vrijeme ali ipak malo previsoke  temperature za izgradnju novih volijera i nastambi, kako bi to lijepo rekli za poboljšanje uvjeta života životinja koje zbrinjavamo.
 
Opširnije...
 
Dan sela Čigoć - povratak prirodi
Vijesti
Dan sela Čigoć - povratak prirodiU parku prirode Lonjsko polje održavao se cijeli niz aktivnosti vezanih uz tradiocionalnu proslavu dana sela Čigoć, europskog sela roda. U organizaciji članova Udruge za zaštitu divljih životinja AWAP predstavnici sela roda su pustili skupinu rehabilitiranih roda u prirodu.
Opširnije...
 
Pazite na ježeke!!!!
Savjeti
Pazite na ježeke!!!!
Pazite dok vozite da ne pogazite ježiće, jer sada dolazi vrijeme ježić-beba.
Opširnije...
 
Dvije rode i dva ježa pušteni u prirodu
Akcije
Dvije rode i dva ježa pušteni u prirodu
U prekrasnom kraju Donje Kupčine, Pisarovina, pustili smo 26.04.2009. dvije potpuno oporavljene rode i dva ježa koji su u kasnu jesen stigli u naš Centar teško bolesni ali su se u potpunosti izliječili.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 16 - 30 od 58