awapAWAP - Udruga za zaštitu divljih životinja osnovana je formalno u svibnju 2002. a nakon deset godina rada pokušaja da se uspostavi sistem pružanja pomoći upravo divljim životinjama kao jednoj od najugroženijih kategorija životinja

 

Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture u suradnji sa Udrugom za zaštitu životinja (AWAP) osnovala je Centar za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja u svrhu zaštite rijetkih i ugroženih vrsta.Centar je otvoren na svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada2003. godine.

Tko je Online

Prijatelji

ptice.net

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela roda
Vijesti
Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela rodaVeć tradicionalno 28.lipnja 2008. proslavom dana sela Čigoč  sudjelujemo u programu puštanjem oporavljenih ptica iz našeg Centra  što uvijek izaziva veliku pozornost posjetioca koji taj dan odluče provesti u ovom Europskom selu roda.
Opširnije...
 
Jastrebača sova, obilježena telemetrijskim odašiljačem puštena u prirodu
Vijesti
Jastrebača sova, obilježena telemetrijskim odašiljačem puštena u priroduPonosni smo što je naša sova jastrebača koja je prije 2 godine došla u naš Centar ozlijeđena, potpuno oporavljena i spremna za puštanje dobila telemetrijski odašiljač  te će tako biti praćena slijedeću godinu dana.
Opširnije...
 
Lipanj - građevinski radovi
Akcije
Lipanj - građevinski radoviOve smo godine žestoko krenuli i s građevinskim radovima čim su to dozvolile vremenske prilike. Tako smo već u lipnju uz veliki broj životinja uspjeli poraviti veliku volijeru za orlove koja je stradala od mokrog snijega i konačno dovršili, postavili aranžure  (što je također veliki posao jer se mora postaviti velike grane koje je teško i naći a i dopremiti  i uvući u nastmbe i dobro  fiksirati, kao i kućice za životinje koje su popriličnih dimenzija) niz volijera  za višestruke namjene ali prvenstveno za zbrinjavanje zvijeri.
Opširnije...
 
2008. - trend velikog priljeva životinja
Vijesti
primljene životinje u awapU 2008. nastavlja se trend velikog priljeva životinja u naš Centar u mjesecu travnju i  svibnju  kada smo zaprimili ukupno 65 životinja. Svakako se čini da će lipanj daleko premašiti i ta dva mjeseca jer su  već do 20.06. primljene 42 životinje.
Opširnije...
 
Počele su pristizati bebe sove male ušare
Vijesti
ImagePrva beba sova mala ušara stigla je 07.04.2008 s područaja Velike Gorice. Zatim su počele stizati sa svih strana:iz Kupinečkog Kraljevca, Samobora s područaja Velike Gorice. Ruše se stabla, pa apeliramo ako netko čita ove stranice da se odlože rušenja stabla u ovom periodu godine, naročito ako su stara i visoka jer se većina ptica gnijezdi u ovom razdoblju...
Opširnije...
 
Labud na jezerima
Vijesti
Labud na jezerima20.03.2008. obaviješteni smo od strane jedne ljubiteljice životinja da na jezerima "Orešje" , Strmec kraj Samobora boravi labud s ozlijeđenim krilom. Na mjesu smo ustanovili da se radi o starom prijelomu koji je uz to i inficiran. Odmah su se aktivirali ribiči koji su u blizini pecali i tražili da se "legitimiramo" uz pitanje šta mi to smjeramo s labudum...
Opširnije...
 
Okrutnost djece
Vijesti
Okrutnost djece prema čančariU Dubravi, Zagreb, prve tople zrake izmamile su kornjaču u park, ili je nekome pobjegla ili ju je netko pustio, naravno radi se o čančari (zaštićena, domaća vrsta kornjače). Djeca koja su ju  "otkrila"  na žalost vrlo su okrutno postipila prema kornjači. Bacali su ju o asfalt dok ju nisu teško ozlijedila.
Opširnije...
 
I po orlovima pucaju, zar ne? Još uvijek!
Vijesti
Upucani orao, rtg27.02.2008. primili  smo u Centar orla štekavca iz Kopačkog rita koji nije mogao stati na noge. RTG snimkom utvrđeno je da ima u blizini kičme sačmu. On je sada već bolje i premješten je u vanjsku volijeru. Na žalost oporavak će biti dugotrajan.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 45 od 58