awapAWAP - Udruga za zaštitu divljih životinja osnovana je formalno u svibnju 2002. a nakon deset godina rada pokušaja da se uspostavi sistem pružanja pomoći upravo divljim životinjama kao jednoj od najugroženijih kategorija životinja

 

Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture u suradnji sa Udrugom za zaštitu životinja (AWAP) osnovala je Centar za zbrinjavanje zaplijenjenih i ozlijeđenih zaštićenih životinja u svrhu zaštite rijetkih i ugroženih vrsta.Centar je otvoren na svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada2003. godine.

Tko je Online

Prijatelji

ptice.net

Prijava


Zaboravili ste šifru?
Ako još nemate Korisnički račun, možete ga kreirati ovdje.

Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Novi život na Dravi za izgubljene ptice
Drugi o nama
Varaždinska dravska šuma U varaždinskoj dravskoj park šumi prošlog su tjedna na slobodu puštene dvadeset i dvije ptice koje su dosada bile na oporavku u zaprešićkoj Udruzi za zaštitu životinja AWAP. Riječ je o strogo zaštićenim vrstama ptica, vjetrušama i kukuvijama, koje su pronađene na području Varaždinske i Međimurske županije, a koje su zatim iz raznih razloga prebačene u Centar za zbrinjavanje životinja AWAP kod Zaprešića.

Opširnije...
 
Ježevi
Savjeti
Jež
Foto: Masa Bajc
Najveći problem za ježeve predstavlja sve veći  broj prometnica na kojima svake godine stradava veliki broj ježeva naročito u doba paranje ili pak kada mali ježići dovoljno odrastu da počinju samostalan život. Naravno da je to povezano upravo s njihovom velikom aktivnošću u sumrak, odnosno noću te ih je tako teško na vrijeme uočiti na cesti, kao i naravno sve  veći  broj automobila čak i na lokalnim prometnicama.
Opširnije...
 
Hrvatska doktorica Dolittle
Drugi o nama
Image Tretirati životinje kao bića s jednakim pravima, potrebama i osjećajima kao ljudi, posvetiti život pomaganju životinjama, odreći se godišnjih odmora, boriti se za svaku ranjenu pticu, vjevericu ili slona - takav je životni put odabrala Ingeborg Bata, veterinarka zagrebačkog Zoološkog vrta i voditeljica Centra za zbrinjavanje divljih životinja.
Opširnije...
 
Obilježavanje svjetskog dana ptica selica
Akcije
Image   ZAGREB, 12. i 13. SVIBANJ 2007.

U suradnji s organizatorom  manifestacije Zoološkim vrtom grada Zagreba i uz  Hrvatsko društvo za zaštitu ptica te javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje obilježili smo Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day).
Opširnije...
 
Seminar: Zaštita prirode, lov i krivolov u RH
Akcije

Image Sudjelovali smo na seminaru "Zaštita prirode, lov i krivolov u RH" koji se održao 25. travnja 2007. godine u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu.

 


Opširnije...
 
Zimsko prebrojavanje ptica
Akcije
Image Sudjelovali smo na Zimskom prebrojavanju ptica na Lipovljanski m ribnjacima koje se provodilo od 16-21.siječnja 2007 zajedno s djelatnicima Paka prirode Lonjsko polje i članova društva za zaštitu ptica i prirode.


Opširnije...
 
Pušten vučić "Sivirić"
Akcije
akcije - vucic pušten u priroduDana 10.02.2007. na području nacionalnog parka "Risnjak" pušten je vučić "Sivirić". Vučić je pronađen u srpnju 2006. na području Promina te je i boravio jedno vrijeme kod nalaznika. Držaoc je kontaktirao Upravu za zaštitu prirode te je vučić premješten na poseban oblik skrbi u Centar za zbrinjavanje divljih životinja. Pošto je vučić rođen u prirodi i evidentno neko vrijeme boravio uz majku koja je najvjerojatnije bila ilegalno ubijena  odlučilo se da se vučića pokuša tako odgojiti da ga se može vratiti u prirodu.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 58 od 58