Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Iz drugih medija
Kune koje vole ljude Ispis E-mail
Utorak, 13 Prosinac 2011

 Kune

Nedavno sam na jednom lovačkom portalu nabasala na tekst jednog lovca koji se požalio na opasno širenje populacije kuna. Nije toliko problem u kunama, koliko u našim sve praznijim lovištima u kojima kuna predstavlja opasnu konkurenciju. Nesretni lovac se boji da neće imati u što pucati, jer im ovaj mali mesožder jede lovinu. Da nije njega i dalje bih živjela u uvjerenju da je najnormalnija stvar da kuna jede zečeve i fazane, kao i da vuk koji tamani srne i jelene na to ima svako životinjsko i prirodno pravo
Opširnije...
 
Nađen mladi orao štekavac (Haliaeetus albicilla) Ispis E-mail
Ponedjeljak, 28 Lipanj 2010
Nađen mladi orao štekavac (Haliaeetus albicilla)Stanovnik sela Kratečko, gosp. Vlado Jurić pronašao je u šumskom odjelu GJ Lonja mladog štekavca, kojeg su preuzeli nadzornici Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje. Nakon pregleda i uviđaja, nadzornica Sandra Prevendar-Nekvapil, dr. vet. med. je zaključila da štekavac još ne može letjeti, te da je zbog neuhranjenosti slab i iznemogao. Isti dan štekavac je upućen u utočište za divlje životinje AWAP u Zagrebu, koju vodi Udruga za zaštitu divljih životinja.
Opširnije...
 
Novi život na Dravi za izgubljene ptice Ispis E-mail
Utorak, 09 Listopad 2007
Varaždinska dravska šuma U varaždinskoj dravskoj park šumi prošlog su tjedna na slobodu puštene dvadeset i dvije ptice koje su dosada bile na oporavku u zaprešićkoj Udruzi za zaštitu životinja AWAP. Riječ je o strogo zaštićenim vrstama ptica, vjetrušama i kukuvijama, koje su pronađene na području Varaždinske i Međimurske županije, a koje su zatim iz raznih razloga prebačene u Centar za zbrinjavanje životinja AWAP kod Zaprešića.

Opširnije...
 
Hrvatska doktorica Dolittle Ispis E-mail
Subota, 21 Srpanj 2007
Image Tretirati životinje kao bića s jednakim pravima, potrebama i osjećajima kao ljudi, posvetiti život pomaganju životinjama, odreći se godišnjih odmora, boriti se za svaku ranjenu pticu, vjevericu ili slona - takav je životni put odabrala Ingeborg Bata, veterinarka zagrebačkog Zoološkog vrta i voditeljica Centra za zbrinjavanje divljih životinja.
Opširnije...
 
Orao štekavac u oluji iščašio rame Ispis E-mail
Nedjelja, 17 Prosinac 2006

Večernji list  27.07.2005

ImagePoslije olujna nevremena koje je nekoliko puta opustošilo Zagrebačku i okolne županije, azil za divlje životinje u Kraju Gornjem kraj Pušče zatrpan je ranjenim sovama ušarama i kukuvijama, škanjcima i drugim zaštićenim grabljivicama. Među posljednjima je stigao i orao štekavac s ozlijeđenim ramenom.

Štekavac, kojega smo dobili s područja Čazme, jedina je vrsta orla koju još možemo vidjeti u Hrvatskoj, a u azilu ih sad imamo čak pet na liječenju. Posljednji će, nadamo se, ipak poletjeti natragu prirodu kaže dr. vet. med. Ingeborg Bata, voditeljica azila i predsjednica Udruge za zaštitu divljih životinja (AWAP).

Opširnije...
 
Vučić ponovo na slobodi! Ispis E-mail
Ponedjeljak, 19 Veljača 2007
Imagemin-kulture.hr 12.2.2007. - Na području NP Risnjak, u subotu, 10. veljače 2007., vraćen je u prirodu vučić u dobi od 8 mjeseci koji je boravio u Centru za zbrinjavanje ozlijeđenih i zaplijenjenih divljih životinja - AWAP kod Zaprešića.

Opširnije...
 
U prirodu vraćen vučić kojeg su othranili ljudi Ispis E-mail
Srijeda, 21 Veljača 2007
Vjesnik, 15. veljače 2007.
ImageZAGREB U Nacionalnom parku "Risnjak" vraćen je u prirodu vučić star osam mjeseci koji je boravio u Centru za zbrinjavanje ozlijđenih i zaplienjenih divljih životinja AWAP kod Zaprešića. Riječ je o prvom slučaju da se mladi vuk koji je boravio u oporavilištu za životinje vraća u prirodu.
Opširnije...