Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Dan sela Čigoć - povratak prirodi Ispis E-mail

Od 19. do 21.06.2009.  u parku prirode Lonjsko polje održavao se cijeli niz aktivnosti vezanih uz tradiocionalnu proslavu dana sela Čigoć, europskog sela roda.

 

Ovaj put održana je tom prilikom 6. konferencija europskih sela roda uz brojne goste iz drugih europskih sela roda te raznih udruga za zaštitu prirode i životinja.  U bogatom  programu  koji su organizatori velikim trudom upriličili  u ova tri dana i mi smo sudjelovali sada već tradicionalnim puštnjem oporavljenih divljih životinja u prirodu. Na žalost ove godine uz strašnu vrućinu prvog dana u subotu je jako kišilo tako da vrijeme nije išlo ove godine na ruku organizatorima. No sve je proteklo u najboljem redu.

 

Čestitamo svim organizatorima na trudu kao i svim sudionicima koji su si dali truda kako bi se gosti dobro osjećali. Nadam se da su svi otišli s lijepim uspomenama na naš kraj i  bogatstvo prirodnog i životinjskog svijeta.

Dan sela Čigoć - povratak prirodi

Dan sela Čigoć - povratak prirodi

Dan sela Čigoć - povratak prirodi

Dan sela Čigoć - povratak prirodi