Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Nađen mladi orao štekavac (Haliaeetus albicilla) Ispis E-mail

Stanovnik sela Kratečko, gosp. Vlado Jurić pronašao je u šumskom odjelu GJ Lonja mladog štekavca, kojeg su preuzeli nadzornici Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje

 
Nađen mladi orao štekavac (Haliaeetus albicilla) 
 

Nakon pregleda i uviđaja, nadzornica Sandra Prevendar-Nekvapil, dr. vet. med. je zaključila da štekavac još ne može letjeti, te da je zbog neuhranjenosti slab i iznemogao. Isti dan štekavac je upućen u utočište za divlje životinje AWAP u Zagrebu, koju vodi Udruga za zaštitu divljih životinja. Mladom štekavcu je na Veterinarskom fakultetu uzet bris oka, grla i koale za slučaj bakteriološke infekcije, a oporavlja se na imanju Udruge AWAP.

 

JUPPLP ima saznanje da je štekavac počeo jesti i učiti letjeti, te će nakon oporavka biti prstenovan i vraćen u šumu gdje je i nađen.

(PP Lonjsko polje, 21. lipanj 2010.)