Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Puštene četiri crne lunje Ispis E-mail

U suradnji s Upravom za zaštitu prirode, Ornitološkim zavodom HZUA dogovoreno je pustimo 4 crne lunje koje su na rahabilitaciju u naš Centar došle iz Zoo vrta Osijek u Ornitološki rezervat Bara Dvorina , općina Klakar kod Slavonskog Broda.

 Puštene četiri crne lunje


Zahvaljujući gospodinu Milecu koji u Rušćici također zbrinjava zaštrićene vrste životinja a  koji nam je bio stručni vodić i pokazao nam mjesto i pomagao kod puštanja ovih prekrasnih ptica puštanje je prošlo odlično. Drago nam je da R Hrvatska obiluje ovako lijepim i zaštićenim područjima u kojima još uvijek životinje mogu obitavati. Evo nekoliko fotografija a svakako preporučamo ljubiteljima ornitoloških rezervata da dođu pogledati ovak kraj i područje.

 

Puštene četiri crne lunje

Puštene četiri crne lunje

Puštene četiri crne lunje