Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Odhrana vjeverica Ispis E-mail

Svake godine u naš Centar dolaze male bebe vjeverice iz svih dijelova Hrvatske ali njaviše iz urbane sredine Zagreba koji je na svu sreću još uvijek pun parkova a i praktično je u sklopu parka prirode Medvednica. No na žalost, male vjeverice bilo da se nađu na meti predatora (mačke, vrane) često i padaju s granja kod prvih izlazaka iz gnijezda ili jakih naleta vjetra ili kiša

Vjeverica 


Pripremila: dr.vet.med. Ingeborg Bata
Slike: Arhiva Centra za zbrinjavanje divljih životinja, AWAP

 

Isto tako stradavaju i majke (najčešće u potrazi za hranom stradaju na prometnicama ili od većih predatora) pa bebe trebaju hitnu pomoć.

Nema puno literature o prehrani vjeverice, kako popularne tako i stručne. Većina pisanih materijala datira tek iz 1995., 97., 98., 2002. Pošto kod nas nema objavljenih radova na tu temu, odlučila sam da ću napisati nekoliko uputa za ljubitelje prirode koji će se možda naći u situaciji da pronađu malu vjevericu i odluče pomoći joj.-->> Downlodad kompletnog članka