Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Dan sela Čigoć: Puštanje rehabilitiranih divljih ptica u prirodu Ispis E-mail

Ove godine ponovo smo, tradicionalno, proslavili dan sela roda Čigoč 29.06.2013. prigodnim puštanjem rehabilitiranih divljih ptica u prirodu

 

Image


Vrijeme je ove godine bilo prekrasno; sunčano a ne previše vruće, u stvari idealno. Ove godine ima obilja hrane u Lonjskom polju tako da smo bez zabrinutosti pustili naše ptice, sigurni da imaju velike šanse da opstanu u  ovako bogatom kraju.

Naša puštanja životinja uvijek izazivaju veliku pozornost tako da se sakupi dosta ljubitelja koji imaju razna pitanja na koja sa zadovoljstvom dajemo odgovore i koji s istinskim veseljem poprate svaku pticu koja se vine u nebo, u slobodu koju smo im u najboljim namjerama na neko vrijeme uskratili. Svaka ptica ima svoju priču zbog čega je dovedena u naš Centar za zbrinjavanje; izgladnjelost tijekom zime, (ova je bila duga, a proljeće jako kišovito), stradavanja u prometu itd.

Jasno je da je prisutno i ugodno druženje is organizatorima, djelatnicima parka prirode Lonjsko polje i drugim poznatim i novim poznanicima  koje upoznamo uz put.

Ovaj put vraćene su tri odrasle rode, tri sove jastrebače, jedan kobac, dvije vjetruše, tri šumske sove i  dvije sove male ušare.

Nadam se da će se naše druženje održati i sljedećih  godina. 

 

Sova jastrebača, spremna za puštanje
Sova jastrebača, spremna za puštanje

društvo sova malih ušara i šumskih sova čeka puštanje
društvo sova malih ušara i šumskih sova čeka puštanje

Image

Image

Image
Eja močvarica je uspješno odletjela

 

Sova jastrebača, spremna za puštanje
Sova jastrebača, spremna za puštanje
 

Image
Slobodna

Vjetruša spremna za let
Vjetruša spremna za let

vrijedne mame piljci  skupljaju hranu
Vrijedne mame piljci skupljaju hranu