Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Predstavnici udruga kod Mesića Ispis E-mail
Image26.04.2006. Predsjednica AWAPA zajedno s predstavnicima udruga "Druga prilika","Zagrebačkog društvo za zaštitu životinja", "Basteta", "Zeleni za Zagreb". Naime niti nakon nekoliko zajednički pripremljenih apela na sastavljače novog zakona o zaštiti životinja pojedini članci nisu bili nadopunjeni i prerađeni. Najvažniji za što se borila udruga AWAP jest promjena skandaloznog članak 

o tome da se kompletna lovna divljač izvlači iz tog zakona, zatim skandalozni članak u kojem se predlaže da se životinje nakon samo 30 dana boravka u azilu  mogu eutanazirati, da nad životinjama  koje su zaštićene nisu zabranjeni pokusi te niz ostalih.Na žalost moram reći da udruge za zaštitu životinja kojih navodno ima jako puno uopće nisu reagirale svojim primjedbama a pogotovo sporednim  smatraju divlje životinje i problematiku vezanu uz njih na ovaj zakon.
Zahvaljujemo ovim putem Uredu predsjednika i predsjedniku Mesiću na vremenu koje nam je posvetio kao i zavidnom poznavanju problematike vezane uz zaštitu životinju.