Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Vučić ponovo na slobodi! Ispis E-mail
Imagemin-kulture.hr 12.2.2007. - Na području NP Risnjak, u subotu, 10. veljače 2007., vraćen je u prirodu vučić u dobi od 8 mjeseci koji je boravio u Centru za zbrinjavanje ozlijeđenih i zaplijenjenih divljih životinja - AWAP kod Zaprešića.

Vučić je kao iznemoglo i napušteno mladunče u dobi od svega mjesec dana pronađen u lipnju 2006. na Promini te je neko vrijeme neovlašteno boravio kod osobe iz Siverića koja ga je pronašla i prijavila pronalazak vučića Ministarstvu.

Inspekcija zaštite prirode je 02. listopada 2006. provela postupak oduzimanja vučića i smjestila ga u Centar AWAP. U Centru se o njemu skrbilo na stručan način, uz najbolju njegu, odgovarajuću prehranu i izolirani smještaj, dovodeći ga u minimalni kontakt s ljudima s ciljem da se mladunče vrati u prirodu kad dovoljno ojača.

Budući da se radi o strogo zaštićenoj divljoj životinji, Ministarstvo kulture je na preporuku stručnjaka Povjerenstva za praćenje populacija velikih zvijeri donijelo odluku o puštanju u zaštićeno područje koje nadziru službe zaštite prirode i na kojem je moguće osigurati praćenje njegova kretanja od strane znanstvenika Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Vučić je označen telemetrijskom ogrlicom koja će pomoći njegovom stalnom praćenju.


Ovo je prvi slučaj da se mladi vuk koji je boravio u oporavilištu za životinje vraća u prirodu.