Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 

Kontakt

Udruga za zaštitu divljih životinja

Centar za zbrinjavanje divljih životinja

 

Kraj Gornji, Zaprešić, Jablanska 17 a 10 293

Tel/fax  +385 1 339 2795

GSM : +385 98 281 648 (Zoran Horvat) + 385 091 2302 215 (Ingeborg Bata)

Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Žiro račun: 2360000-1101601213, Zagrebačka banka


 

 

Operiran sokol sa Savice Ispis E-mail
ImageVjesnik, 02. ožujka 2004.
U zagrebačkom Zoološkom vrtu veterinarka Ingeborg Bata operirala je ovoga vikenda sivog sokola, kojemu je sačmom slomljena kost u lijevom krilu.
"Sastavili smo kost Kiršnerovom žicom i sanirali ulaznu ranu.
Operacija je bila zahtjevna, trajala je 50-ak minuta, jer je slomljena kost već počela krivo zaraštavati", objasnila nam je Ingeborg Bata. Ozlijeđeni sokol pronađen je, naime, još sredinom veljače na Savici i oko dva tjedna boravio je u dvorištu jedne obitelji koja je bezuspješno društvima za zaštitu životinja ostavljala poruke na telefonskoj sekretarici, tražeći pomoć.
Igrom slučaja za sokola je doznao i jedan član Društva za zaštitu divljih životinja Hrvatske, koje jedino ima znanje i dozvolu za zbrinjavanje i postupanje s divljim životinjama.
"Još uvijek ljudi ne znaju kome se mogu obratiti ako nađu divlju životinju kojoj je potrebna pomoć, pa evo broja mobitela Društva: 098 281 648, a mogu se javiti i u Zoološki vrt", kaže Ingeborg Bata, ujedno i predsjednica Društva.
Sokol se probudio oko pola sata nakon operacije i sada je pod antibioticima, a za dva tjedna skinut će mu se konci. Zatim slijedi rehabilitacija u azilu za divlje životinje u Kraju Gornjem kod Zaprešića. Tamo su članovi Društva na privatnom zemljištu veličine 1,5 hektara napravili volijere za ptice, jezero za ptice plovuše, prostor za kornjače čančare te za ježeve.
Gordana Petrovčić