Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Obilježavanje svjetskog dana ptica selica Ispis E-mail
Image   ZAGREB, 12. i 13. SVIBANJ 2007.

U suradnji s organizatorom  manifestacije Zoološkim vrtom grada Zagreba i uz  Hrvatsko društvo za zaštitu ptica te javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje obilježili smo Svjetski dan ptica selica (World Migratory Bird Day).

 

 

 

 

 Obilježavanje ovog dana pokrenut je 2005. godine Sporazumom o zaštiti migratornih vrsta močvarica (AEWA) koje su ugrožene i u svojim zimovalištima i u preletnim područjima kao i mjestima gdje se gnijezde. Središnja tema i ono na što se želi posebno apelirati jest upravo ukazivanje na dramatično mijenjanje klime i utjecaj na ove vrste. Ovaj skup se održavao u 50 zemalja diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj koja je upravo bogata ovim vrstama ptica. Kroz edukativne programe za djecu, predavanja i informiranja javnosti preko štandova udruga nastojalo se senzibilizirati javnost upravo o ovim problemima koji  se sve jače manifestiraju a zbog utjecaja globalnog zatopljenja.

Image