Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
89 primljenih životinja u travnju i svibnju Ispis E-mail

 

 

Ove godine opet je pristizalo puno životinja u Centar. Veliki priljev mladunčadi započeo je već u mjesecu travnju kada je došlo 24 životinje,  a kulminiralo primitkom 65 životinja u svibnju mjesecu. Životinje su dolazile iz svih dijelova Hrvatske, bilo je tu pronađenih
beba iz srušenih stabala, na tavanima kod dizanja krovova, nakon oluja, uz ceste, na parkiralištima, ranjenih, polomljenih , gladnih i iscrpljenih.
Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su pronalazili,obavještavali i dopremali životinje u Centar . Puno životinja je pušteno natrag u prirodu a od onih koje su bile u velikom broju izvjestili smo vas u ovoj rubrici.
Nadamo se da su sada već i sami građani i mediji shvati da postoji mjesto gdje se životinje mogu zbrinuti, mislimo na divlje svojte, posebno zaštićene ali ne diskriminiramo niti nezaštićene.

 

 

Bebe ušare
Bebe ušare

mala beba ušara
Mala beba ušara

Kornjače od umirovljenika iz Jalkovca
Kornjače od umirovljenika iz Jalkovca

 

 

  

Očekujemo i dalje suradnju svih građana i nadležnih institucija u Hrvatskoj.