Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Zapljene u 2007. godini Ispis E-mail

 

ImageU 2007. bilježimo mali broj zapljena od strane Uprave za zaštitu prirode : 2 jastreba i jedan škanjac oduzeti su radi lošeg držanja ali su nakon promjena uvjeta vraćeni  držaocima, te 2 siva sokola zaplijenjena od Bugarskih građana koji nisu imali svu potrebnu dokumentaciju. Isto tako, nakon što su ispunili sve propisane mjere sokoli su im vraćeni.


 No Carinska uprava bila je puno ažurnija te smo prihvatili  u rujnu mjesecu 25 životinja (uglavnom ptica) koji su zapljenjeni zbog nedostatne dokumentacije. Iz istog razloga od Rumunjskih građana zapljenjeno je 320 kanarinaca 20 vjeverica i 4 tigrice na graničnom prelazu Goričan u studenom 2007.


Dakle svi koji uvozite price budite oprezni jer i nedostatna dokumentacija može rezultirati zapljenom bez obzira što se ne radi o zaštićenim  vrstama životinja. Zato se pravodobno raspitajte što sve treba imati ukoliko uvozite u zemlju životinje, a isto tako bi nekako trebali i strani državljani shvatiti da mi još uvijek nismo EU i da podliježu raznim pravilima i vrstama dokumentacije za zemlje koje nisu EU.

 

Image

Image

Image

Image

Image