Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Labud na jezerima Ispis E-mail

20.03.2008. obaviješteni smo od strane jedne ljubiteljice životinja da na jezerima "Orešje" , Strmec kraj Samobora boravi labud s ozlijeđenim krilom. Na mjesu smo ustanovili da se radi o starom prijelomu koji je uz to i inficiran.  Odmah su se aktivirali ribiči koji su u blizini pecali i tražili da se "legitimiramo" uz pitanje šta mi to smjeramo s labudum (mada nisu pomagali kod lovljenja nego se mudro držali po strani dok nismo obavili posao). Briga koju su pokazali je u svakom slučaju pozitivna stva, no pravo je pitanje zašto onda , kada su zaduženi da paze na jezero i životinje na njemu  i sami nisu nikoga obavijestili da se labudu pokuša pomoći, nego se ostavilo da tako ozlijeđen pluta po jezeru pa se ionako vrlo teška povreda još i zakomplicirala.
U svakom slučaju, labud je operiran i trenutno se oporavlja u Centru.

 

Labud na jezerima

Labud na jezerima - rtg