Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Počele su pristizati bebe sove male ušare Ispis E-mail

Prva beba sova mala ušara stigla je 07.04.2008 s područaja Velike Gorice. Zatim su počele stizati sa svih strana:iz Kupinečkog Kraljevca, Samobora s područaja Velike Gorice. Ruše se stabla, pa apeliramo ako netko čita ove stranice da se odlože rušenja stabla u ovom periodu godine, naročito ako su stara i visoka jer se većina ptica gnijezdi u ovom razdoblju, ali isto tako i vjeverice. Naravno ako nije hitno. U svakom slučaju provjerite i srušeno stablo prije rezanja : što ima na njemu ili eventualno u rupama. Negdje su nađene mrtve mame ptice, a dakako da nakon olujnih razdoblja ljzudi  često nađu pobacanu mladunčad na cestama, parkovima i slično. Uvijek potražite gnijezdo i dignite ptice ako je to ikako moguće.Ako nije onda nas slobodno nazovite!

 

Počele su pristizati bebe sove male ušare

Počele su pristizati bebe sove male ušare

Počele su pristizati bebe sove male ušare