Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
2008. - trend velikog priljeva životinja Ispis E-mail
U 2008. nastavlja se trend velikog priljeva životinja u naš Centar u mjesecu travnju i  svibnju  kada smo zaprimili ukupno 65 životinja. Svakako se čini da će lipanj daleko premašiti i ta dva mjeseca jer su  već do 20.06. primljene 42 životinje.
 
Ono što je novo jest da se jako povećao broj životinja koje dolaze iz mjesta izvan Zagrebačke županije što ocjenjujemo posebno uspješnim a vjerujemo da je tome doprinjela internet stranica. Ove godine je ,također, u porastu broj orlova koji je dopremljen u Centar. To dakako govori u prilog sve većeg suosjećanja i pridavanja važnosti divljim životinjama i potrebi da se unesrećenim životinjam pruži pomoć i zaštita.
 
U najvećem broju, barem do sada dolazile su sove male ušare kojima očito olujna vremena s puno kiše kakva su bila do nedavno nikako nisu pogodovala. Naravno, sada se trend nastavlja s rodama koje ispadaju iz gnijezda kao i vjetrušama koje izlaze na prve letove a stradavaju od automobila i velikih vrućinja , uglavnom po Zagrebu i okolici. Evo nekoliko slika najtežih slučajeva:
 
mali štekavac iz kopačkog rita kod dolaska
Mali štekavac iz kopačkog rita kod dolaska
propucani škanjac osaš, park prirode Papuk
Propucani škanjac osaš, park prirode Papuk
škanjac osaš, prostrel,ucrvana rana,dolazak 2008.
Škanjac osaš, prostrel, ucrvana rana, dolazak 2008.
škanjac osaš poslije amputacije
škanjac osaš poslije amputacije
oporavljeni orao štekavac,odrasli, iz Kopačkog rita
Oporavljeni orao štekavac, odrasli, iz Kopačkog rita
Bebe ježevi
Bebe ježevi
 
Image
Image