Vijesti

U pisarovini pušteno rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša

U Pisarovini smo 15. kolovoza pustili još pet  rehabilitiranih roda i 18 rehabilitiranih vjetruša. Hvale vrijedno  je kako  u Pisarovini, ljubaznošću koncesionara, možemo pustiti rode na samim ribnjacima kako bi odmah imale obilno hrane i vode.

Naime puštanje životinja na nekoj lokaciji nije baš tako čin koji relaksira; treba izabrati lokaciju gdje će životinja imati i vodu i hranu kako bi se što prije i bezbolnije uklopila u prirodu.

 
Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela roda Ispis E-mail

awap akcijeVeć tradicionalno 28.lipnja 2008. proslavom dana sela Čigoč  sudjelujemo u programu puštanjem oporavljenih ptica iz našeg Centra  što uvijek izaziva veliku pozornost posjetioca koji taj dan odluče provesti u ovom Europskom selu roda.

 

Tako je ovom prilikom pušteno  19 ptica: 2 rode koje su oporavljene od prošle godine što dakako izaziva veliku razdraganost kod ljudi a isto tako i 14 sova. Samo jedna sova nije željela odletjeti pa je i vraćena natrag možda se nekom drugom prilikom ipak odluči odletjeti u prirodu.

 

Zahvaljujemo rendžerima Javne ustanove parka prirode Lonjsko polje na gostoprimstvu i pomoći. Prilikom obilaska sela primjetili smo da su rode ove godine u zadovoljavajućem broju (preko 200 mladih) što dakako garantira da rode u ovom području zahvaljujući gostoprimstvu domaćina sela neće izumrijeti u ovom kraju.

 

Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela roda

Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela roda

Puštanje oporavljenih životinja u selu Čigoč prigodom proslave dana ovog Evropskog sela roda 

 

Obišli smo i koloniju piljaka u Mužilovčici kraj Čigoča. Na žalost izgleda da se kolonija svake godine smanjuje. 

 

piljak